VERDENEN I RAV

Dato/klokkeslæt

20/04/2023
19:00 - 21:00

Sted
AKTIVITETSHUSET, FESTPLADSEN, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft


Holdnummer: 1255
Dato: Torsdag 20/4
Pris: 100 kr.
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Joy Klein, tlf. 8636 7160, og Mona Thomassen, tlf. 6178 2697
Underviser: Anders Leth Damgaard, formand for Den Danske Ravklub


EN AFTEN OM LIVET OG HISTORIERNE DER GEMMER SIG I HAVETS GULD

I Danmark kender alle til rav, men kun meget få kender til dets afgørende rolle i forståelsen af livet og jordens udvikling. Rav fungerer som en portal tilbage i tiden – et vindue til fortiden. Inde i ravet kan vi se et øjeblik fra jordens fjerne fortid fastfrosset i 3D. I dag er jagten på nordens guld mere populær end nogensinde før og gennem dette foredrag vil Anders Leth Damgaard give en levende og nuanceret indsigt i, hvorfor dette næsten magiske materiale er så fantastisk.

Foredragsholderen vil afdække ravets dybeste hemmeligheder og give tips og tricks til jagten. Desuden vil han også medbringe en masse rav: Store og små stykker, rav i alle mulige farver, og sjældenheder og unika, som man ellers kun ser på museer.

Foredragsholderen Anders Leth Damgaard er uddannet lærer, autodidakt ravforsker og formand for Den Danske Ravklub. Siden 2008 har han studeret insekter i rav, og hvad der startede som et fritidsstudie har med årene grebet om sig og er nu blevet til hans livsprojekt. Hans arbejde har allerede affødt fund af flere nye arter, en del videnskabelige artikler og samarbejder med forsknings- og formidlingsinstitutioner som Statens Naturhistoriske Museum, Tirpitz, Geocenter Møn og Natural History Museum, London.

 


Reservering og tilmelding


 


Du er her: ForsideArrangementVERDENEN I RAV

info@syddjurs-folkeuniversitet.dk

www.syddjurs-folkeuniversitet.dk