KUNST AFTEN – EFTERÅR

14/09/2020

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft

Dato: 14/9, 26/10

1 forelæsning:    100 kr.
Oplys dato(er) ifm. tilmelding ved valg af enkelte forelæsninger
Kontaktpersoner (ikke for tilmelding): Birthe Damgård Nielsen, tlf. 2947 6833, og Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923
Undervisere: Forskellige emner – forskellige undervisere

Forårets valg af kunst til aften-forelæsningerne er en blanding af ønsker fra vores deltagere – og aktuelt – hvordan har kunsten det lige nu! Vi glæder os til at præsentere disse spændende forelæsere, som vil dele deres viden med os.

FEM KUNSTVÆRKER, SOM DU BØR KENDE
(ERSTATTER FOREDRAGET ”KUNST OG KRISE” AFLYST I FORÅRET)

Underviser: Kunstkritiker Lisbeth Bonde

Kunsthistorien rummer så mange fremragende værker – mesterværker – at det synes umuligt at vælge nogle få ud fra dette store skatkammer. Ikke desto mindre introducerer Lisbeth Bonde os til fem kunstværker, som du bør kende, fordi hun anser dem som uomgængelige. Det er værker, der spænder over næsten 2000 års kunsthistorie.

Foredraget vil indeholde en introduktion til dem samt til den tid, de er rundet af og den stil, de er skabt i. Der vises et stort antal billedeksempler.

FRANCISKA CLAUSEN OG DEN INTERNATIONALE AVANTGARDE I 1920’ERNE

Dato: 26/10
Underviser: Mette Højsgaard, mag.art. og ph.d. i kunsthistorie, post.doc. på Københavns Universitet i samarbejde med Esbjerg Kunstmuseum

Franciska Clausen: Opstilling med dør, guitar og flasker (1916) (SMK)

I løbet af 1920erne blev Franciska Clausen en del af det internationale avantgarde miljø i Berlin og Paris. I denne periode eksperimenterede hun intenst med det abstrakte formsprog, stiftede bekendtskab med kunstnere som Lazslo Moholy-Nagy, Fernand Léger og Piet Mondrian, deltog på internationale udstillinger og blev medlem af den legendariske gruppe Cercle et carré.

Forelæsningen sætter fokus på Franciska Clausens betydning i dette internationale kunstmiljø og hvordan hun blev modtaget, da hun i 1931 vendte hjem til Danmark. Hvordan positionerede hun sig i de forskellige miljøer?

Du er her: ForsideArrangementKUNST AFTEN – EFTERÅR