TO POPULÆRE NULEVENDE FORFATTERE, DER SKRIVER VERDENSLITTERATUR

19/03/2020

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft

Datoer: 2 aftener: Torsdag 19/3, mandag 6/4
1 forelæsning:     100 kr.
Oplys dato ifm. tilmelding ved valg af en enkelt forelæsning
Kontaktpersoner (ikke for tilmelding): Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923, og Jette Hvidkjær, tlf. 2047 6346
Undervisere: Hver aften ─ nyt emne ─ ny forelæser

HARUKI MURAKAMIS MAGI

Dato: Torsdag 19/3
Underviser: Anne Valbjørn Odgaard, cand.mag. i litteraturhistorie og religionsvidenskab

I denne populære japanske forfatters forfatterskab finder vi mange former for mystiske grænseoverskridelser: Mellem identitet og verden, sjæle imellem, mellem sjæl og krop og mellem denne og andre verdener.

Med udgangspunkt i værket ”Kafka på stranden” ser vi nærmere på den særlige form for magi, vi finder hos den japanske forfatter, og på hvorfor han og genren er så populær i disse år. Bogen indeholder både talende katte, sexscener med spøgelser og en skurk ved navn Johnny Walker, den indeholder både typiske japanske træk og er samtidig en tydeligt vestlig inspireret bog. Vel mødt.

ORHAN PAMUK

Underviser: Sognepræst og boganmelder Carina Wøhlk

”En dag læste jeg en bog, og hele mit liv var forandret”. Sådan begynder Orhan Pamuks bog ”Det nye liv” (1998). Hans eget forfatterskab tjener måske ikke til livsomvæltning, men det gør dybt indtryk.

Orhan Pamuk er en af Tyrkiets fremmeste forfattere og intellektuelle. Han debuterede i 1982 og har en lang række af bøger bag sig. Hans værker bærer præg af en både poetisk og politisk tone – og en bestræbelse på at bygge bro imellem europæisk og orientalsk tradition. I 2006 modtog Pamuk, ganske velfortjent, Nobelprisen i litteratur.

Sognepræst og boganmelder Carina Wøhlk vil give en indføring i Orhan Pamuks litterære univers, hvis omdrejningspunkt er længslen efter identitet. Der vil blive mulighed for spørgsmål og drøftelse undervejs.

Du er her: ForsideArrangementTO POPULÆRE NULEVENDE FORFATTERE, DER SKRIVER VERDENSLITTERATUR