TILBLIVELSEN AF DET MODERNE MENNESKE

17/11/2020

Dato: Tirsdag 17/11
Pris: Fri entré (ingen tilmelding)
Steder: Forelæsningerne vises hos følgende værter i Syddjurs Kommune:
Rønde Gymnasium, Kr. Herskindsvej 6, lokale GeoboXen, 8410 Rønde
Ryomgård Bogcafé, ”Posthuset”, Ndr. Ringvej 7B, 8550 Ryomgård
Rosmus Skole, Bispemosevej 5, Rosmus, 8444 Balle
Rostved Forsamlingshus, Askedalsvej 5, Rostved, 8410 Rønde
Kontaktpersoner hos Syddjurs Folkeuniversitet: Joy Klein, tlf. 8636 7160, og Mona Thomassen, tlf. 6178 2697
Underviser: Professor i DNA-forskning Eske Willerslev, Globe Institute, Københavns Universitet

LIVESTREAMING FRA SØAUDITORIERNE, AARHUS UNIVERSITET

Molekylærbiologien har fundamentalt ændret vores forståelse af menneskets historie. Menneskets historie har vist sig at være langt mere dynamisk end vi troede. Derfor er langt de fleste landes befolkninger genetisk set et resultat af begivenheder der skete meget sent i menneskets historie.

I dette foredrag tager Eske Willerslev os gennem menneskets genetiske historie og gennemgår nogle af de begivenheder, fra sygdomsepidemier til folkevandringer, der skabte de befolkningsgrupper vi kender fra nutidens verden.

Du er her: ForsideArrangementTILBLIVELSEN AF DET MODERNE MENNESKE