SPROGET FÅR DET GLATTE LAGEN! FASTE VENDINGER I FORANDRING

Dato: Lørdag 14/9
Pris: 175 kr. uden frokost
Pris: 250 kr. med frokost
Egen madpakke kan medbringes. Eller vi bestiller mad fra Restaurant SMAG i Ebeltot.
Frokostpausen er beregnet til en halv time (fra kl. 11.45-12.15)
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Joy Klein, tlf. 8636 7160, og Mona Thomassen, tlf. 6178 2697
Underviser: Michael Ejstrup, specialkonsulent, Folketingets Administration

Amalie fra Paradise Hotel gør det meget. Journalister og politikere gør det en del, og selv den ikke helt unge generation gør det indimellem. Vi ændrer konstant en lille smule på de faste vendinger. Nogle mere bevidst end andre.

Vi skal se på danskeres kultur i forandring og på, hvordan vi hele tiden sikrer, at ordsprog og talemåder passer til den tid, vi skal bruge dem i. Vi skal se på tekst- og billedeksempler med både talesprogets og skriftsprogets spidsfindigheder. Alle kan finde eksempler, der enten styrker smilenes størrelse eller får mavesyren til at skumme. ”Verden er af lava”. Eller hvad siger du?

Michael Ejstrup har formidlet sin forskning på Folkeuniversitetet siden 2011, hvor han satte fokus på forskning i danske dialekter. Siden dengang har Michael præsenteret en lang række forskellige perspektiver på sprogforskning, hvor både de nordiske sprog, musik, bandeord og kommasætning har været under luppen. Michael Ejstrup er forskningschef i sprog på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Du er her: ForsideArrangementSPROGET FÅR DET GLATTE LAGEN! FASTE VENDINGER I FORANDRING