SMAGEN AF ØL

Dato/klokkeslæt

10/11/2020
18:45 - 21:00


Dato: Tirsdag 10/11
Pris: 30 kr. (ingen tilmelding)
Steder: Forelæsningerne vises hos følgende værter i Syddjurs Kommune:
Ugelbølle Forsamlinghus, Overgårdsvej 4, Ugelbølle, 8410 Rønde
Ryomgård Bogcafé, ”Posthuset”, Ndr. Ringvej 7B, 8550 Ryomgård
Rosmus Skole, Bispemosevej 5, Rosmus, 8444 Balle
Vi har endnu ingen oplysninger om nedenstående forelæsning vises hos Rønde Gymnasium eller Ebeltoft Park Hotel
Kontaktpersoner hos Syddjurs Folkeuniversitet: Joy Klein, tlf. 8636 7160, og Mona Thomassen, tlf. 6178 2697
Undervisere: Brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium


LIVESTREAMING FRA SØAUDITORIERNE, AARHUS UNIVERSITET

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Entré: 30 kr.


 


Du er her: ForsideArrangementSMAGEN AF ØL

info@syddjurs-folkeuniversitet.dk

www.syddjurs-folkeuniversitet.dk