SAMFUND – HUNTINGTON ELLER FUKUYAMA: HVEM HAR FÅET MEST RET?

02/05/2022

AKTIVITETSHUSET, FESTPLADSEN, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft

Pris: 100 kr.
Kontaktpersoner (ikke for tilmelding): Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923, og Joy Klein, tlf. 8636 7160
Underviser: Georg Sørensen, professor emeritus, dr.scient.pol., ph.d., Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Francis Fukuyama. Foto: Gobierno de Chile

De to har i betydelig grad dannet ramme om vores diskussion af den globale udvikling efter murens fald. Fukuyama fremsatte sin tese om det liberale demokratis sejrsgang og ”historiens afslutning” allerede i 1989. Huntington argumenterede for en fremtid præget af ”civilisationernes sammenstød” første gang i 1993.

Sandheden er, at de har lidt ret begge to: Demokratiet har vundet frem i mange lande, men der er bestemt også eksempler på de kultursammenstød som Huntington fokuserede på.

Samuel P. Huntington. Foto: Peter Lauth

Foredraget deler sol og vind lige, og tegner på den baggrund et billede af dagens verdensorden, nu mere end tre årtier efter afslutningen af den kolde krig.

Du er her: ForsideArrangementSAMFUND – HUNTINGTON ELLER FUKUYAMA: HVEM HAR FÅET MEST RET?