ØSTEUROPÆERNE – 30 ÅR EFTER BERLIN-MURENS FALD

11/11/2019

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft

Pris: 100 kr.
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923, og Joy Klein, tlf. 8636 7160
Underviser: Journalisterne Anne Haubek og Thomas Ubbesen

I år er det 30 års dagen for Berlin-murens fald, kommunismens endeligt, afslutningen på en epoke i Europas historie med had, pigtråd og kold krig.

Anne Haubek og Thomas Ubbesen, tidligere mangeårige DR-udenrigsjournalister, har gennem efterår og vinter 2018/19 rejst med tog og bus til de yderste hjørner af den gamle Østblok og mødt mange af vores østeuropæiske naboer. De har talt med menige mennesker, hvis skæbner er formet af kommunisme og undertrykkelse, som blev kastebolde for historien og som nu har levet 30 år under en for dem næsten ubegribelig ny verdensorden. Hvad tænker de i dag om de 30 år, der er gået? Og hvordan tolker de deres eget lands historie?

Haubek og Ubbesen fortæller om en rejse i øjenhøjde gennem femten østeuropæiske lande og om at forsøge at fatte østeuropæernes skæbne.

Du er her: ForsideArrangementØSTEUROPÆERNE – 30 ÅR EFTER BERLIN-MURENS FALD