MICHEL FOUCAULT

Dato/klokkeslæt

27/02/2023
19:00 - 21:00

Sted
AKTIVITETSHUSET, FESTPLADSEN, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft


Holdnummer: 1257
Dato: Mandag 27/2 (UDSAT FRA 7/11/22)
Pris: 100 kr.
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Knud Thorgaard, tlf. 86341923, og Joy Klein, tlf. 8636 7160
Underviser: Jens Erik Kristensen, lic.phil. og lektor i pædagogikkens idehistorie ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) ved Aarhus Universitet, campus Emdrup i København


 

Foredraget vil fortælle om den berømte og berygtede franske filosof Michel Foucault (1926-1984) og hans omfattende og historisk stofrige værker.

Vi runder nogle af nøgletemaerne i hans forfatterskab – hans baggrund i Nietzsches filosofi – hans teser om, at menneske og kultur er bestemt ved grænsedragninger og samfundet bestemt ved magtforhold – hans studier af den moderne verdens marginaliserings- og normaliseringsmagter, som de viser sig i moderne institutioner som hospitaler, fængsler, skoler m.v. og dertil hørende videnskaber og professioner – hans studier af disciplin og overvågning, af biopolitik og af moderne former for ledelse og selvledelse – samt hans provokerende påpegning af de tætte relationer mellem viden, sandhed og magt, når det kommer til institutioner og professioner, der har med mennesker at gøre. Og vi slutter med at se på nogle af de områder, hvor hans historier og analyser har bevaret og sågar fået fornyet aktualitet (corona-epidemien, den digitale overvågningskapitalisme, identitetspolitik m.v.).

 


Reservering og tilmelding


 


Du er her: ForsideArrangementMICHEL FOUCAULT

info@syddjurs-folkeuniversitet.dk

www.syddjurs-folkeuniversitet.dk