MENNESKER OG NATUR GENNEM 12.000 ÅR I MOLS BJERGE

04/03/2019

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørre Allé 4, 8400 Ebeltoft

Så er der IKKE flere pladser tilbage – GRUNDET STOR TILSLUTNING.

DET ER DERFOR IKKE MULIGHED FOR BLOT AT MØDE OP PÅ SELVE DAGEN ─ UDEN TILMELDING.

Brandmyndighederne tillader ikke flere end 80 deltagere – altså: – DER ER IKKE PLADS I LOKALET.

MEN – FORELÆSNINGEN GENTAGES MANDAG D. 8. APRIL.

De sidste pladser ER solgt – og det er ikke længere muligt at melde sig til her på siden,
Du bedes derfor tilmelde dig under samme forelæsning 8. april ─
og vi vil kontakte dig om muligheden for en plads (hvis der skulle komme afbud, hvilket sjældent sker)

ellers ses vi 8. april.

KLIK OVENFOR PÅ “ALLE ARRANGEMENTER”, RUL LÆNGERE NED I MENUEN
OG FIND ARRANGEMENTET D. 8. APRIL, HVOR DU KAN TILMELDE DIG.

Pris: 100 kr.
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Joy Klein, tlf. 8636 7160, og Birthe Damgård Nielsen, tlf. 2947 6833
Underviser: Prof. emeritus Bent Vad Odgaard, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

Boring i Fuglsø Sø, december 2018

Mols Bjerge har tiltrukket mennesker siden jægerstenalderen, men for omkring 3000 år siden tog menneskets udnyttelse af naturen for alvor fart. De blandede løvskove forsvandt til fordel for åbne, græsklædte græsningslandskaber, men i Folkevandringstidens kriseperiode bredte bøgeskove sig i bakkerne.

Denne udvikling og dannelsen af de helt åbne bakkelandskaber i Middelalderen afsløres af planterester i borekerner fra to søer i Mols Bjerge. Resultaterne fortæller om Mols Bjerges natur som resultat af årtusinders vekselvirkning mellem kultur og natur. Den lysåbne naturs biodiversitet bevares i dag derfor bedst ved ekstensiv græsning.

Denne event er fuldt booket. Hvis der er oprettet venteliste, kan du læse om dette i teksten her over.

Du er her: ForsideArrangementMENNESKER OG NATUR GENNEM 12.000 ÅR I MOLS BJERGE