MENNESKER OG NATUR GENNEM 12.000 ÅR I MOLS BJERGE – GENTAGELSE

08/04/2019

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørre Allé 4, 8400 Ebeltoft

DENNE FORELÆSNING ER IDENTISK MED FORELÆSNINGEN MANDAG D. 4. MARTS.

ER DU INTERESSERET I AT KOMME PÅ VENTELISTE TIL 4. MARTS –
ELLER DELTAGE 8. APRIL – TILMELD DIG HER
VI VIL GLÆDE OS TIL AT SE DIG / JER.

Pris: 100 kr.
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Joy Klein, tlf. 8636 7160, og Birthe Damgård Nielsen, tlf. 2947 6833
Underviser: Prof. emeritus Bent Vad Odgaard, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet

Boring i Fuglsø Sø, december 2018

Mols Bjerge har tiltrukket mennesker siden jægerstenalderen, men for omkring 3000 år siden tog menneskets udnyttelse af naturen for alvor fart. De blandede løvskove forsvandt til fordel for åbne, græsklædte græsningslandskaber, men i Folkevandringstidens kriseperiode bredte bøgeskove sig i bakkerne.

Denne udvikling og dannelsen af de helt åbne bakkelandskaber i Middelalderen afsløres af planterester i borekerner fra to søer i Mols Bjerge. Resultaterne fortæller om Mols Bjerges natur som resultat af årtusinders vekselvirkning mellem kultur og natur. Den lysåbne naturs biodiversitet bevares i dag derfor bedst ved ekstensiv græsning.

Du er her: ForsideArrangementMENNESKER OG NATUR GENNEM 12.000 ÅR I MOLS BJERGE – GENTAGELSE