LIVESTREAMING – JAGTEN PÅ DEN PERFEKTE VEJRUDSIGT

27/02/2024

Dato: Tirsdag 27/2
Pris: Fri entré
Steder: Forelæsningen vises hos følgende værter:
Kulturloft, Maltfabrikken, 8400 Ebeltoft
Rosmus Skole, Bispemosevej 5, Rosmus, 8444 Balle
Rostved Forsamlingshus, Askedalsvej 5, Rostved, 8410 Rønde
Rønde Højskole, Skolevej 2 8410 Rønde
Kontaktpersoner hos Syddjurs Universitet: Joy Klein, tlf. 8636 7160, og Mona Thomassen, tlf. 6178 2697

Undervisere: Jesper Eriksen, meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, og Eigil Kaas, professor i vejr- og klimafysik ved Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet og videnskabelig leder af Nationalt Center for Klimaforskning ved DMI

LIVESTREAMING FRA SØAUDITORIERNE, AARHUS UNIVERSITET

Hvorfor er det sværere at forudsige den præcise sigtbarhed i en tåge, end vindstyrkerne i en vinterstorm? Og kommer meteorologerne nogensinde til at kunne forudsige præcist hvor en byge rammer?

Hør om vores vejr i Danmark, Færøerne og Grønland – om hvilke mekanismer der styrer vejret og atmosfærens udvikling. Få også svar på spørgsmålet ’Hvor kommer vejret fra?’ når meteorologerne fortæller om vejrfænomener som kan være opstået flere tusinde kilometer væk.

I foredraget vil du få en introduktion til meteorologernes værktøjskasse og høre om den videnskab og teknologiske udvikling som gør at meteorologer kan udarbejde mere og mere præcise vejrudsigter. Historisk set har meteorologens arbejde nemlig udviklet sig fra at være et håndværk til nu at blive suppleret med digitale værktøjer og supercomputere. Og hvad med fremtidens vejrudsigter: vil brug af kunstig intelligens, AI, forbedre dem?

Du er her: ForsideArrangementLIVESTREAMING – JAGTEN PÅ DEN PERFEKTE VEJRUDSIGT