LIVESTREAMING – HVOR LÆNGE KAN VI OG VORES CELLER LEVE?

Dato/klokkeslæt

12/03/2024
18:45 - 21:00


Dato: Tirsdag 12/3
Pris: Fri entré
Steder: Forelæsningen vises hos følgende værter:
Kulturloft, Maltfabrikken, 8400 Ebeltoft
Rostved Forsamlingshus, Askedalsvej 5, Rostved, 8410 Rønde
Syddjurs Gymnasium, Kr. Herskindsvej 6, lokale GeoboXen, 8410 Rønde
Kontaktpersoner hos Syddjurs Universitet: Joy Klein, tlf. 8636 7160, og Mona Thomassen, tlf. 6178 2697

Undervisere: Tinna V. Stevnsner, professor i molekylær aldringsforskning, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet, og Kaare Christensen, professor, læge og leder af Dansk Center for Aldringsforskning, Syddansk Universitet

 

LIVESTREAMING FRA SØAUDITORIERNE, AARHUS UNIVERSITET

Vi lever længere og længere, og vores helbred er bedre end tidligere generationers. Men kan det blive ved at gå fremad? Eller er vi ved at nå en grænse for menneskets livslængde og helbred?

Forskningen har vist at der ligger flere mekanismer bag hvorfor vi ældes, men det er bemærkelsesværdigt hvor forskelligt alderen påvirker hvert enkelt individ. Nogle mennesker er både psykisk og fysisk friske til det sidste, mens andres vej mod livets ende præges af sygdom og skavanker allerede tidligt i alderdommen. Hvordan vi ældes kan undersøges på mange måder, bl.a. med befolkningsstudier der ser på ældres helbred og funktionsevne og med lægevidenskabelige studier. Vi ved også, at vores gener i et vist omfang bidrager til hvordan vi ældes og hvor længe vi lever. Aldring kan altså ses helt ned på celle-niveau.

Aldringsforskerne Tinna Stevnsner fra Aarhus Universitet og Kaare Christensen fra Syddansk Universitet vil fortælle om alt dette og meget mere når de holder foredrag om aldring af kroppen og dens celler.


 


Du er her: ForsideArrangementLIVESTREAMING – HVOR LÆNGE KAN VI OG VORES CELLER LEVE?

info@syddjurs-folkeuniversitet.dk

www.syddjurs-folkeuniversitet.dk