KUNST: YAYOI KUSAMA, ERIK A. FRANDSEN OG PER KIRKEBY

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørre Allé 4, 8400 Ebeltoft

Datoer: 3 tirsdage 1/10, 29/10, 12/11
1 forelæsning: 100 kr.
Oplys holdnummer samt dato(er) ifm. betaling ved valg af enkelte forelæsninger
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Birthe Damgård Nielsen, tlf. 2947 6833, og Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923
Undervisere: Forskellige emner – forskellige undervisere

Vi har her valgt tre af tidens mest markante kunstnere – med hver sin fantastiske udtryksform. Bliv lidt klogere. Bliv forundret. Bliv oplyst af tre forskellige spændende forelæsere og få deres introduktion til kunstnerne og deres værker.

YAYOI KUSAMA

Dato: Tirsdag 1/10
Underviser: Kunstkritiker Lisbeth Bonde

Yoyoi Kusama: Kusama with Pumpkin

Fra sin base på et psykiatrisk hospital i Tokyo er den japanske kunstner Yayoi Kusama (f. 1929) i de seneste årtier blevet internationalt kendt for sit unikke kunstneriske udtryk, bestående af farvestrålende, vidt forgrenede prikkemønstre, der dækker overfladerne på malerier og skulpturer og breder sig ud i hele rummet. Midt i dette grænseløse univers står Kusama selv, som hyppigt går i prikket tøj, der får hende til at gå i ét med sin kunst. Foredraget vil gå i dybden med Kusamas grænseløse, prikkede billedunivers.

ERIK A. FRANDSEN

Dato: Tirsdag 29/10
Underviser: Museumsinspektør Julie Horne Møller, Horsens Kunstmuseum

Erik A. Frandsen: Arles Mon Amour Non Passeren

Erik A. Frandsen (f.1957) har siden 1980’erne markeret sig på den danske og internationale kunstscene med sin åbne og nysgerrige tilgang til materialer. I 1981 var Erik A. Frandsen sammen med blandt andre Christian Lemmerz medstifter af Værkstedet Værst.

Erik A. Frandsen arbejder fortløbende med en lang række materialer som maleri, fotografi, neon, stål og scagliola. Hvor et helt centralt aspekt hos Erik A. Frandsens værk er brugen af et medie overført til et andet. Grundlaget for motiverne er oftest øjebliksbilleder, såsom hverdagsfotografier, familieportrætter og stillebens i kunstnerens atelier eller private hjem.

I sommeren 2019 præsenterede Horsens Kunstmuseum hele museets store samling af Erik A. Frandsens værk på sommerudstillingen: Erik A. Frandsen.

PER KIRKEBYS KUNST OG KUNSTSYN

Dato: Tirsdag 12/11
Underviser: Lektor emeritus i kunsthistorie ved Aarhus Universitet Hans Jørgen Frederiksen

Per Kirkeby: Nach der Abnahme

Kirkebys kunst er æggende og inspirerende ikke mindst i kraft af det indhold, den ved sine strukturer og motiver forholder sig til. Ofte drejer det sig om vore største og mest eksistentielle spørgsmål om liv og død, form og substans, videnskab og tro.

I denne forelæsning præsenteres et lille udvalg af Kirkeby-værker, der alle har det til fælles, at de involverer sig ikke alene i en specifik nutidig problematik men tillige i tidligere tiders store temaer og billedkunstneriske udtryk.

Du er her: ForsideArrangementKUNST: YAYOI KUSAMA, ERIK A. FRANDSEN OG PER KIRKEBY