KUNST – FORMIDDAG – NYE DATOER

Dato/klokkeslæt

01/06/2021
10:00 - 12:00

Sted
AKTIVITETSHUSET, FESTPLADSEN, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft


Holdnummer: 1253
Datoer: 2 tirsdage: 1/6, 8/6
Pris:
2 forelæsninger:   200 kr.
1 forelæsning:       100 kr.
Oplys dato(er) ifm. tilmelding ved valg af enkelte forelæsninger
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Birthe Damgård Nielsen, tlf. 2947 6833, og Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923
Undervisere: Forskellige emner – forskellige undervisere


BARON ROSENKRANTZ – FARVERNES MYSTIK

Dato: Tirsdag 1/6 (Forelæsningen er flyttet fra 2/3 hhv. 30/3)
Underviser: Sarah Pihl Petersen, Udstillingsassistent ARKEN

Arnold Rosenkrantz: Menneskeriget (1950-60)

En excentrisk kolorist, en søgende sjæl og en utraditionel baron. Arild Rosenkrantz var alt dette og meget mere. Han blev berømmet for sine storslåede glasmosaikker og gådefulde malerier i udlandet, men var i Danmark en fremmed fugl.

I dag er Rosenkrantz’ spirituelle søgen og mystiske motivverden højaktuel, og kunstnerens fascinerende livsværk bliver nu for første gang udfoldet i en stor museumsudstilling. Særudstillingen ”Baron Rosenkrantz – Farvernes mystik” kan opleves på ARKEN til og med den 2. maj 2021.


JOHN KØRNER

Dato: Tirsdag 8/6 (Forelæsningen er flyttet fra 16/3)
Underviser: Kunstkritiker Lisbeth Bonde, MA

John Kørner: Crazy Water Melon Shipping

Med sin omdiskuterede Afghanistan-serie ville maleren John Kørner (f. 1947), som er uddannet ved det Kgl. Danske Kunstakademi i årene 1991-97, skildre krigens gru. Han var dybt anfægtet af denne krig. I værkerne tydeliggjorde han de grusomme realiteter bag hævnmotiverne og den aggressive krigsretorik og gav samtidig en hommage til de danske ofre. Og når maleriet håndteres så suverænt som af John Kørner, kan det befordre en øget forståelse af væsentlige samfundsproblemer og sætte disse under debat – i bedste Georg Brandes-stil.

Senere har Kørner dekoreret Frederik 8.s Palæ og skabt en række serier med kritiske fremstillinger af trafficking, flygtningekrisen og senest med udstillingen ”Crazy Water Melon Shipping” i Galleri Bo Bjerggaard af forbrugersamfundets bagsider. Det handler i det hele taget om problemer, når det gælder John Kørners samfundskritiske malerier, der er let genkendelige med de syrede farver med forkærlighed for gul og violet og med en akvarel-lignende penselføring.

Foredraget vil introducere John Kørner som en af de mest betydningsfulde billedkunstnere i tiden, og som – ud over at male – også skaber værker i tre dimensioner.


TID – ET FOREDRAG OM FOTOGRAFI – AFLYST – bliver desværre ikke gennemført på et senere tidspunkt

Dato: Tirsdag 23/3 – aflyst
Underviser: Fotograf Henrik Saxgren

Et fotografi bliver skabt indeni hovedet på den, der ser det. Henrik Saxgren – en af Danmarks fineste fotografer – vil i denne forelæsning dele ud af sin viden.

Saxgren er uddannet reklamefotograf, men skippede hurtigt reklamen til fordel for dokumentarfotografiet. Siden midten af 1970 har han skabt fotografiske fortællinger fra ind- og udland. Han har modtaget et hav af priser bl.a. dansk fotografis hæderspris i 2016. Indenfor de sidste par år har Saxgren haft museumsudstillinger på bl.a. Glyptoteket, Randers Kunstmuseum, Sophienholm og på Johannes Larsen Museet i Kerteminde, men han har også en stor udstillingsaktivitet uden for landets grænser.

Fra 2014-2016 arbejdede han i det nordvestlige Grønland. Sammenlagt tilbragte han seks måneder i Thule-distriktet – halvdelen af tiden med fangerne på havisen. Billederne fra disse oplevelser blev til bogen og udstillingen ”Ultima Thule”, som begejstrede anmelderne. “En symbiose af dokumentarfotografi og billedkunst”, som Politiken skrev.

Henrik Saxgren er velbevandret indenfor alle fotografiets genrer og vil fortælle om både egne og andre fotografers arbejde.


 


Reservering og tilmelding


 


Du er her: ForsideArrangementKUNST – FORMIDDAG – NYE DATOER

info@syddjurs-folkeuniversitet.dk

www.syddjurs-folkeuniversitet.dk