KUNST – FORMIDDAG

Dato/klokkeslæt

05/04/2022
10:00 - 12:00

Sted
AKTIVITETSHUSET, FESTPLADSEN, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft


Holdnummer: 1110
Datoer: 2 tirsdage: 5/4, 26/4
Pris:
2 forelæsninger: 175 kr.
1 forelæsning:     100 kr.
Oplys dato ifm. tilmelding ved valg af en enkelt forelæsning
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923, og Jette Hvidkjær, tlf. 2047 6346
Undervisere: Forskellige emner – forskellige undervisere

 

RUNDT OM ANNE MARIE CARL-NIELSEN
Dato: Tirsdag 5/4
Underviser: Ida-Marie Vorre, museumsinspektør, Odense Bys Museer

Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen f. Brodersen (1863-1945) var af de helt store kvindeskikkelser i det danske kunstmiljø omkring århundredskiftet. Blandt hendes centrale værker er Rytterstatuen af Christian IX, porten fra Ribe Domkirke, foruden et stort antal statuetter af dyr og mennesker. Herudover har hun også lavet to monumenter over sin mand, komponisten Carl Nielsen, med hvem hun indgik i et gensidigt inspirerende kunstnerfællesskab.

Museumsinspektør Ida-Marie Vorre tager dig med hele vejen rundt om Anne Marie Carl-Nielsens fascinerende historie. Hun var kunstner først, så kvinde, hustru og moder i en tid, da kunsten gik nye veje. Undervejs i fortællingen vil der blive vist eksempler på hendes righoldige værker.


KVINDER?

Dato: Tirsdag 26/4
Underviser: Sarah Pihl Petersen, Udstillingsassistent ARKEN

Laure Provost: We Will Feed You Cooling Fountain

Hvad vil det sige at være kvinde i dag? Hvad er kvindeligt? Hvem definerer det kvindelige? Og er femininitet overhovedet kønsspecifikt? På ARKEN vises fra februar 2022 udstillingen KVINDER? der udfolder den vestlige kunsthistories skildringer af kvinder fra det moderne gennembrud i slutningen af 1800-tallet til den nyeste samtidskunst.

Til dette foredrag vil vi gå på opdagelse i et væld af kunstværker af danske og internationale kunstnere og se på, hvordan kunstnere gennem de seneste 150 år har spejlet og svaret igen på skiftende tiders opfattelser af både kvinder og køn: Fra impressionistiske portrætter til performativ kropskunst. Fra frodige nøgenstudier til kritiske undersøgelser af historieskrivningen.

 


Reservering og tilmelding


 


Du er her: ForsideArrangementKUNST – FORMIDDAG

info@syddjurs-folkeuniversitet.dk

www.syddjurs-folkeuniversitet.dk