KUNST – FORMIDDAG

Dato/klokkeslæt

13/09/2022
10:00 - 12:00

Sted
AKTIVITETSHUSET, FESTPLADSEN, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft


Holdnummer: 1208
Datoer: 3 tirsdage: 13/9, 8/11, 29/11
Pris:
3 forelæsninger: 275 kr.
2 forelæsninger: 200 kr.
1 forelæsning:     100 kr.
Oplys dato(er) ifm. tilmelding ved valg af enkelte forelæsninger
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923, og Jette Hvidkjær, tlf. 2047 6346
Undervisere: Forskellige emner – forskellige undervisereDER VAR EN EJENDOMMELIG POESI OVER STEDET

Dato: Tirsdag 13/9
Underviser: John V. Jensen, museumsinspektør, Vardemuseerne

Laurits Tuxen: Ved boderne i Nymindegab (1882)

Om malerkolonien i Nymindegab

I slutning af 1870’erne kom maleren Laurits Tuxen til det lille fiskerleje Nymindegab og fattede hurtigt kærlighed til stedets ejendommelige poesi, som han betegnede det. Siden fulgte en række andre malere i Tuxens fodspor, og i tiden omkring 1. Verdenskrig (1914-18) var der en helt lille kunstnerkoloni ikke uden lighed med den i Skagen om end i et mindre format.

I foredraget skal vi høre om Nymindegabmalernes Nymindegab, om fiskerlejet og badehotellet, og se de billeder, der indfangede stedets poesi.


 

OMKRING HILL – TAL R & MAMMA ANDERSSON
Dato: Tirsdag 8/11
Underviser: Marianne Trenskow, kunstguide, KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg

Dette foredrag sætter fokus på arbejder af to af Nordens absolut vægtigste samtidskunstnere, der til en ny udstilling har skabt en række helt nye værker, som kredser omkring den store svenske kunstner, Carl Fredrik Hill (1849-1911).

Den dansk-israelske kunstner Tal R (f. 1967) og svenske Karin Mamma Andersson (f. 1962) – to af samtidens ypperste kunstnere inden for den nordiske malerkunst – har skabt værker sprængfyldt med referencer og ladet med forbindelser fra dengang til nu.

Begge tager livtag med det nordiske maleri med udgangspunkt i den store, svenske kunstner Carl Fredrik Hill og hans dragende landskaber. Landskaber, der emmer af melankoli og en psykisk ustabil kunstnerisk eksistens på både godt og ondt.


 

MED DANNEBROG I NISSEHUEN –
HENRY HEERUP I ET INTERNATIONALT PERSPEKTIV

Dato: Tirsdag 29/11
Underviser: Museumsleder Anni Lave Nielsen, Heerup Museum

Multikunstneren Henry Heerup er kendt af mange for sine farverige muntre motiver, som vi gerne forbinder med noget særligt dansk. Mindre kendt er det, at Heerup nød stor anerkendelse også i udlandet.

Afsættet for dette billedeforedrag er den aktuelle udstilling ”Henning og Heerup International”, der vises på Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum. Udstillingen er en tematisering og gendigtning af de to kunstneres fælles repræsentation på Venedigbiennalen i 1962.

Vi stiller spørgsmål som: Hvorfor Heerups kunst blev vist på Biennalen hele tre gange i hans karriere – og hvad var det for et nationalt selvbillede Heerup og Carl-Henning Pedersens spontane farverige værker spejlede?

 


Reservering og tilmelding


 


Du er her: ForsideArrangementKUNST – FORMIDDAG

info@syddjurs-folkeuniversitet.dk

www.syddjurs-folkeuniversitet.dk