KULTUR, KUNST OG KIRKER PÅ FYN – TO DAGES BUSTUR

22/05/2019 - 23/05/2019

Datoer: Onsdag 22/5 – torsdag 23/5
Tilmelding: Senest 1/4 (efter ”først til mølle”-princippet)
Begrænset deltagerantal: Maks. 50 deltagere
Afgang Ebeltoft: v/ Fregatten kl. 7.00
Afgang Rønde: v/rutebilstationen / apoteket kl. 7.20
Hjemkomst torsdag: Ca. mellem kl. 20.30 og kl. 21.00
Pris: 2100 kr. (med oplysning om værelsestype enkelt eller dobbelt ved indbetalingen)
Busturens pris inkluderer:
Buskørsel, overnatning på Hotel Gl. Avernæs, guider og entreer.
Onsdag: Formiddagskaffe med rundstykke, frokost m/1 øl/vin/vand, eftermiddagskaffe, middag på Hotel Gl. Avernæs, Ebberup.
Drikkevarer onsdag aften på egen regning.
Torsdag: Morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe med sandwich.
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Mona Thomassen, tlf. 6178 2697, og Jette Hvidkjær, tlf. 2047 6346
Ret til ændringer forbeholdes.

Denne gang vil vi prøve at lave en ny form for bustur, hvor vi i stedet for en kunstnerisk turleder har allieret os med forskellige eksperter, der er tilknyttet de vigtigste steder, vi skal besøge. De vil guide os rundt og fortælle ud fra deres grundigt kendskab til de pågældende værker.

Robert Jacobsen og FRIENDS

På vej til Fyn bliver vores første stop Kulturforum Würth i Kolding. Her skal vi opleve udstillingen FRIENDS, der drejer sig om Robert Jacobsen (1912-1993), der er en vigtig repræsentant for abstraktionen i anden halvdel af det 20. århundrede. Med udstillingen bringes Robert Jacobsens vigtige kunstneriske møder til live ved at lade hans værker blive dialogiseret med værker af nogle af hans nært forbundne kunstnere eller store inspirationer i perioden, f.eks. Richard Mortensen, Asger Jorn og Carl Henning Pedersen.

Ankommet til Fyn ser vi Gamtofte kirke, der dateres fra 1100-tallet. I 2004 blev skibets tre vinduer mod syd udstyret med glasmalerier af kunstneren Peter Brandes, der ligeledes er mester for et lille krucifiks ved prædikestolen. Samtidig blev kirken farvesat af kunstneren Maja Lisa Engelhardt.

Peter Hansen: Legende børn på Enghave Plads

Efter et ophold med frokost i Assens, kører vi til Faaborg Kunstmuseum, hvor vi får en guidet rundvisning gennem malerier og skulpturer af fynske kunstnere, bl.a. Johannes Larsen, Fritz Syberg og Peter Hansen. Udstillingen ”Verden som atelier – Fynboernes værker bliver til” sætter fokus på, hvor og hvordan de fynske kunstnere skabte deres værker. Malerne brugte verden som atelier – fra Svanninge Bakker til Pisa. Selve museet, stiftet af konservesfabrikanten Mads Rasmussen, var tegnet af arkitekt Carl Petersen, der skabte en farverig bygning som ramme om fynboernes kunst.

Næste stop er Haarby kirke, Fyns største landsbykirke, med altertavle af Sven Havsteen-Mikkelsen og alterbord tegnet af arkitekt Allan Havsteen-Mikkelsen.

Overnatning og middag foregår på Sinatur hotel Gl. Avernæs i de flotte gamle bygninger, der tidligere var Danmarks lærerforenings kursusejendom.

Skulptur af Keld Moseholm Jørgensen

Torsdag byder på besøg hos billedhugger Keld Moseholm Jørgensen i hans værksted i Faaborg, hvor kunstneren selv fortæller. Keld Moseholm Jørgensen arbejder med den naturalistiske skulptur, især kvindefiguren og børn. Siden begyndelsen af 1980erne har han delvis arbejdet med en helt anden slags skulptur, hvor små tykke mandstumlinger boltrer sig på forskellig vis.

Vi fortsætter til Svendborg, hvor vi får rundvisning på SAK Kunstbygning. Museets permanente udstilling om billedhuggeren Kai Nielsen omfatter ca. 30 gibsafstøbninger og andre større og mindre skulpturer samt ca. 80 statuetter i bronze og keramik.

Danmarks Forsorgsmuseum vil museumsinspektøren vise rundt og fortælle om Nordens bedst bevarede fattiggård, som ligger her. Museet arbejder med at bevare, forske i og formidle samfundets forsorg, som den har udspillet sig på så forskellige institutioner som f.eks. børnehjem, fattiggårde, arbejdsanstalter og alderdomshjem – med særligt fokus fra midten af 1800-tallet og frem til i dag. Her er åbne døre ind til dele af vores samfunds historie, som ellers har været skjult bag mure, pigtråd og tabuer – historien om de mange mennesker, som har levet eller lever på samfundets skyggeside

Hjemad mod Jylland stopper vi ved Sønder Broby kirke. Kirken er fra omkring 1200 med rester af kalkmalerier i apsis samt en døbefont af granit med fire billeder. Kirken har en meget speciel altertavle – den gode hyrde – fra 2002, klippet i bladguld af Sonia Brandes.

Altertavl af Sonja Brandes, Sønder Broby Kirke

Du er her: ForsideArrangementKULTUR, KUNST OG KIRKER PÅ FYN – TO DAGES BUSTUR