K.E. LØGSTRUP: MENNESKETS ONDSKAB OG MENNESKELIVETS GODHED

04/03/2024

Aktivitetshuset, Nørrealle 4B, Ebeltoft

Pris: 125 kr.
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Hans Jesper Højlund, tlf. 5187 1580, og Jette Hvidkjær, tlf. 2047 6346
Underviser: cand.mag., ph.d. og højskolelærer Bjørn Rabjerg

K.E. Løgstrup

Helt centralt i Løgstrups tænkning ligger spændingen mellem det gode liv på den ene side og menneskets ondskab på den anden. Belært af de store kriser i det 20. århundrede har Løgstrup ikke høje tanker om, hvad vi mennesker rummer. Alligevel fastholder han, at livet er godt, og at det rummer tillid, kærlighed og barmhjertighed – for blot at nævne nogle af de vigtigste eksempler. ”Vi lever på det, der ikke skyldes os selv”, skriver han, og dermed peger han på den afgørende betydning, som medmennesket har for os, på godt og ondt.

Bjørn Rabjerg har i en årrække været forsker og underviser ved Aarhus Universitet og været daglig leder af Løgstrup-arkivet samme sted. Han er nu højskolelærer i filosofi på Hadsten Højskole.

Du er her: ForsideArrangementK.E. LØGSTRUP: MENNESKETS ONDSKAB OG MENNESKELIVETS GODHED