FREMTIDENS NATUR

Dato/klokkeslæt

10/03/2020
18:45 - 21:00


Dato: Tirsdag 10/3
Pris: Gratis deltagelse
Steder:
Rønde Gymnasium / Geoboxen, Ugelbølle Forsamlingshus, Ebeltoft Park Hotel, Ryomgård Bogcafé, Rosmus Skole
(se også under “Undervisningssteder” samt “Livestreaming – Naturvidenskab” her på hjemmesiden)
Underviser: Professor i økologi Jens-Christian Svenning, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
Kontaktpersoner: Joy Klein, telefon 8636 7160, og Mona Thomassen, tlf. 6178 2697LIVESTREAMING FRA SØAUDITORIERNE, AARHUS UNIVERSITET

Foto: Rune Engelbrecht Larsen

Jorden er en levende planet – fyldt med mange forskellige livsformer. Men dens varierede og rige biodiversitet er nu under pres. Vi hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter. Ja, sågar bliver ordet ‘masseuddøen’ ofte bragt i spil. Som reaktion på alle kriserne er der nu en stigende interesse for bæredygtighed.

Professor i økologi Jens-Christian Svenning er centerleder for et stort internationalt forskningscenter med titlen ’Center for Biodiversitetsdynamik i en Verden under Forandring’. I foredraget vil du få et overblik over hvilke faktorer der bestemmer, om der er høj eller lav biodiversitet i verden – og med eksempler fra Danmark. Hvilken rolle spiller klimaet – og hvilken rolle spiller mennesket?

Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen – hvor stærk den er, og hvad der styrer den. Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner? Og hvad med den danske natur – og hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn – og hvad med honningbien?

Du kommer også til at høre om koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen – og hvordan biodiversiteten formentlig udvikler sig i fremtiden.

Endelig vil du høre hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.

 

DET ER IKKE NØDVENDIGT AT MELDE SIG TIL LIVESTREAMING-ARRANGEMENTER.

 


 


Du er her: ForsideArrangementFREMTIDENS NATUR

info@syddjurs-folkeuniversitet.dk

www.syddjurs-folkeuniversitet.dk