FORSKERTURNÉ – DEN DANSKE VELFÆRDSSTAT OG EU

25/11/2019

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft

VIDENSFESTIVAL EUROPANU

EuropaNu: Hvordan har Europa og EU det i 2019? Har EU fået det værre eller bedre efter Brexit? Hvordan ser magtfordelingen landene imellem ud efter Europaparlamentsvalget? Og hvor skal det Europæiske fællesskab bevæge sig hen i fremtiden?

Der kan gives fri entre, fordi Forskerturnéen EuropaNu støttes af Europanævnet.

I Syddjurs Folkeuniversitet kan du deltage i følgende:

DEN DANSKE VELFÆRDSSTAT OG EU
Det er muligt at starte forelæsningen med en sandwich fra Strandvejens bageri kl. 18.30
Tid: Sandwich kl. 18.30
Tid: Forelæsning kl. 19.00-21.00.
Pris: Forelæsningen er gratis, men tilmelding er påkrævet
Pris: 25 kr. for sandwich og drikkevarer
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923, og Joy Klein, tlf. 8636 7160
Underviser: Thorsten Borring Olesen, professor i historie, Aarhus Universitet

Hvordan påvirker det europæiske samarbejde den danske velfærdsstat? Det er efterhånden blevet diskuteret i nogle år, om den danske velfærdsmodel er bæredygtig, når EU-borgere kan få adgang til diverse ydelser. Flere politikere fortæller glædeligt om deres frygt for, at den skattefinansierede velfærdskasse bliver tømt af de EU-borgere, der frit kan bevæge sig over grænserne og modtage danske velfærdsydelser.

Men hvad kan forskningen fortælle os om velfærdsstatens tilstand? Kommer der virkelig borgere fra andre medlemslande til Danmark, for at malke velfærdsydelser fra statskassen? Og hvordan påvirkes velfærdsstaten, når der er uroligheder eller uoverensstemmelser i EU-samarbejdet?

Du er her: ForsideArrangementFORSKERTURNÉ – DEN DANSKE VELFÆRDSSTAT OG EU