FORÆDLING AF MENNESKET – FØR OG NU

Rønde Gymnasium, lokale GeoboXen, Kr. Herskindsvej 6, Rønde

samt Ebeltoft Park Hotel, Vibæk Strandvej 4, 8400 Ebeltoft

Dato: Tirsdag 19/11
Pris: Gratis deltagelse – tilmelding ikke nødvendig. Der er mulighed for at købe kaffe og kage.
Kontaktpersoner: Rektor Sven Gaardbo, Rønde Gymnasium, tlf. 8637 1977, Mona Thomassen, tlf. 6178 2697, og Joy Klein, tlf. 8636 7160
Underviser: Professor i zoofysiologi Tobias Wang, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

LIVESTREAMING FRA SØAUDITORIERNE, AARHUS UNIVERSITET

”Er det et problem for menneskets fremtid at alle mennesker, selv dem med fysiske og mentale handicap, får børn?” Sådanne spørgsmål spillede en vigtig rolle i samfundsdebatten i begyndelsen af 1900-tallet. Det blev forstærket af nye videnskabelige erkendelser. Ikke mindst af Darwins og Wallaces beskrivelse af hvor vigtig selektion har været for evolutionen – altså udvælgelse af de individer, der har størst succes med at overleve og formere sig. Men også erkendelsen og genopdagelsen af munken og planteforskeren Gregor Mendels arvelighedslove. Hør om hvorledes den spirende biologiske videnskab kom til at spille en vigtig rolle i fremkomsten af arvehygiejne og eugenik.

”Bør vi i dag omfavne den moderne genetiks enorme potentiale og anvende genredigering klogt?” Hør om hvordan nutidens enorme landvindinger inden for genterapi og genetiske tests – f.eks. fosterdiagnostik – skaber vigtige etiske dilemmaer som flere og flere af os vil stifte bekendtskab med – f.eks. når vi bliver syge, når vi er pårørende, og når vi får børn eller fravælger at få dem.

Foredraget henvender sig til alle med interesse for historie, bioteknologi, etik, biologi og moderne samfundsforhold.

DET ER IKKE LÆNGERE NØDVENDIGT AT MELDE SIG TIL LIVESTREAMING-ARRANGEMENTER.
SE BORT FRA NEDENSTÅENDE TILMELDINGSFELT – MØD BARE OP!

Du er her: ForsideArrangementFORÆDLING AF MENNESKET – FØR OG NU