EUROPANU – DEN INTERNE MAGTPOLITIK I EU

01/10/2020

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft

FORSKERTURNÉ – VIDENSFESTIVAL EUROPANU

I lighed med sidste efterår deltager Syddjurs Folkeuniversitet igen i Vidensfestival EuropaNu. Forskerturneen støttes af Europanævnet og der gives derfor fri entre.

DEN INTERNE MAGTPOLITIK I EU

Dato: Torsdag 1/10
Pris: Forelæsningen er gratis, men tilmelding er påkrævet
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923, og Birthe Damgård Nielsen, tlf. 2947 6833
Underviser: Jens Blom-Hansen, professor i statskundskab

Følelserne går højt i EU-samarbejdet i disse år. Alvorlige, næsten eksistentielle kriser truer med at splitte samarbejdet: Kaos på flygtningeområdet. Finanskrise. Økonomisk nedsmeltning i Grækenland. Brexit. Corona-pandemi. Samtidig er der overraskende ny saft og kraft i samarbejdet: Bankunion. Energiunion. Forstærket eurosamarbejde. Forstærket forsvarssamarbejde. Omfattende handelsaftaler, for eksempel med Canada. Fælles klimapolitik. Fælles vækstpakker i forlængelse af de økonomiske nedlukninger under Corona-krisen. Ikke alle tingene bliver til noget, men mange gør.

Men hvordan træffer EU egentlig beslutninger? Hvem har magten? Og kan Danmark reelt øve indflydelse i et EU med 27 medlemslande?

Du er her: ForsideArrangementEUROPANU – DEN INTERNE MAGTPOLITIK I EU