DET ER BARE EN VIRUS

Pris: Gratis deltagelse
Steder:
Rønde Gymnasium / Geoboxen, Ebeltoft Park Hotel, Ryomgård Bogcafé, Rosmus Skole
(se også under “Undervisningssteder” samt “Livestreaming – Naturvidenskab” her på hjemmesiden)

Underviser: Anders Fomsgaard, overlæge og leder af virusforskning og -udvikling ved Statens Serum Institut og adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet
Kontaktpersoner: Joy Klein, tlf. 8636 7160, og Mona Thomassen, tlf. 6178 2697

LIVESTREAMING FRA SØAUDITORIERNE, AARHUS UNIVERSITET

Virus er det mindste smitstof. Udenfor vores celler er det blot en livløs partikel, som er uden eget stofskifte og som ikke er i stand til at formere sig alene. Det er blot ”en pose af protein med noget genmateriale indeni”. Men indeni vores celler sker der noget. Dér overtager virus kontrollen af vores celler og laver tusinder af nye viruskopier.

Virus påvirker hele klodens økosystem: De inficerer alt – både mennesker, dyr, planter, svampe og bakterier.

Virus er overalt, og vi bliver alle udsat for en palet af dem igennem livet. Nogle virus er relativt fredelige, andre kan give alvorlige sygdomme – fra en almindelig forkølelse eller herpes til influenza, SARS, ebola, aids og mange andre. Nogle virus nedkæmpes af vores immunsystem, andre bliver kroniske og kan forårsage mangeartede problemer. Der findes også virus vi kan blive vaccineret mod eller behandlet for, mens andre må vi bare prøve at undgå.

Men hvad er de for nogle, disse virus? Dem der rammer os mennesker, dem vi bør kende?

Hør om de vigtigste kendetegn for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de ”tænker” og hvordan virusforskerne er nødt til at tænke og arbejde i kampen mod dem.

DET ER IKKE NØDVENDIGT AT MELDE SIG TIL LIVESTREAMING-ARRANGEMENTER.

Du er her: ForsideArrangementDET ER BARE EN VIRUS