DEMOKRATIER ER LANGT STÆRKERE, END DE SER UD

AKTIVITETSHUSET, FESTPLADSEN, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft

Dato: Torsdag 25/5
Pris: 100 kr.
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923, og Joy Klein, tlf. 8636 7160
Underviser: Jørgen Møller, professor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Ruslands invasion af Ukraine i 2022 minder os på brutal vis om, hvad forskellen på demokrati og diktatur er. I et demokrati står magthavere til ansvar over for befolkningen og kan udskiftes af befolkningen på fredelig vis. I et diktatur som det russiske er et magtskifte ofte en dramatisk affære, og lederen står kun til ansvar for sig selv og sine rygklappere. Det øger risikoen for, at autokrater såsom Vladimir Putin træffer skæbnesvangre beslutninger uden at kere sig om omkostningerne for alle andre.

Demokrati løser ikke alle problemer, men det er på tide at afvise eller nuancere de sidste årtiers påstande om demokratiets ringe tilstand.

Dette foredrag tager en stribe ofte hørte påstande om demokratiets problemer under kritisk behandling og viser, hvordan disse udbredte forestillinger helt eller delvist savner et solidt grundlag – de er myter.

Du er her: ForsideArrangementDEMOKRATIER ER LANGT STÆRKERE, END DE SER UD