DANSKE KOMPONISTER OG DERES MELODIER

25/01/2022

AKTIVITETSHUSET, FESTPLADSEN, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft

Datoer: 5 tirsdage: 25/1, 8/2 (oplæg til koncert 10/2), 22/2, 8/3, 22/3
5 forelæsninger: 450 kr.       2 forelæsninger: 200 kr.
4 forelæsninger: 400 kr.       1 forelæsning:     125 kr.
Oplys dato(er) ifm. tilmelding ved valg af enkelte forelæsninger
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923, og Mona Thomassen, tlf. 6178 2697
Underviser: Cand.mag. i musikvidenskab Arne Kjær

Mange komponister har gennem tiden bidraget med melodier til den danske sangskat. Af og til dukker melodierne også op i deres instrumentalmusik. Vi følger udvalgte melodiers og sanges vej fra starten af det 19. århundrede og frem.

Den første blandt udvalgte komponister er J.A.P. Schulz (”Sig månen langsomt hæver”). Så følger N.W. Gade, der benytter melodien til ”På Sjølunds fagre sletter” som tema i sin 1. symfoni. Carl Nielsen er den store sangskriver i første del af det 20. århundrede. Nogle af hans melodier indgår i symfoniske værker. Andre komponister er Oluf Ring og Otto Mortensen (”Kringsatt af fiender”) med flere. I denne forbindelse inddrages danske sangbøger, herunder den nye udgave af Højskole-sangbogen fra 2020 (19. udgave).

Foredrag 1: Tirsdag 25/1
Foredrag 2: Tirsdag 22/2
Foredrag 3: Tirsdag 8/3
Foredrag 4: Tirsdag 22/3

OPLÆG TIL KONCERT MED AARHUS SYMFONIORKESTER
Dato: Tirsdag 8/2

Richard Wagners Forspil til operaen “Lohengrin” rummer sin egen stemningsfulde fortælling. Gustav Mahlers ”Kindertotenlieder” er fem gribende sange om mødet med døden til tekst af Friedrich Rückert. Edward Elgar sætter med sin 1. symfoni et engelsk perspektiv på den symfoniske genre, med inspiration fra Brahms.

Koncert torsdag 10/2 kl. 19.30 i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus:
”Hinsides det ubærlige”

Aarhus Symfoniorkester, dirigent Michael Schønwandt
Solist: Elisabeth Jansson, mezzosopran

Richard Wagner: Forspil til operaen Lohengrin
Gustav Mahler: Kindertotenlieder
Edward Elgar: Symfoni nr. 1

For flere oplysninger om koncerten og for bestilling af billetter hos Musikhuset, tryk på: Musikhuset

Du er her: ForsideArrangementDANSKE KOMPONISTER OG DERES MELODIER