ARKÆOLOGI: KÆMPE SØLVSKAT FRA VIKINGETIDEN

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørrealle 4, 8400 Ebeltoft

Dato: Torsdag 28/11
Pris: 100 kr.
Kontaktpersoner: (ikke for tilmelding) Knud Thorgaard, tlf. 8634 1923, og Mona Thomassen, tlf. 6178 2697
Underviser: Ernst Stidsing, arkæolog, Museum Østjylland

En dag i begyndelsen af august 2018 kom et par detektorførere ind på Museum Østjyllands kontor i Randers og viste billeder af noget sølv, de havde fundet. Det skulle efter en udgravning vise sig at være et af landets største skattefund fra Vikingetiden.

Skatten på 2,7 kg sølv består af hele og halve barrer, nogle armringe, en halsring, samt masser af større og mindre ituklippede smykker og enkelte mønter. Smykkerne har vikingen ikke været meget sentimental over at ødelægge. For ham eller hende har sølvet haft en værdi.

Skatten, der blev lagt i jorden mellem år 950 og 1000, blev fundet nær landsbyen Krogsager på Djursland, og den skal ses i sammenhæng med et dynamisk samfund, der i perioden mellem ca. år 400 og 1100 har eksisteret i området mellem Krogsager, Moeskær, Hørning og Lund.

Pensioneret overinspektør ved Museum Østjylland Ernst Stidsing vil fortælle om skatten og forsøge at sætte den ind i en samfundsmæssig sammenhæng.

Du er her: ForsideArrangementARKÆOLOGI: KÆMPE SØLVSKAT FRA VIKINGETIDEN