KUNST OG KULTUR I SYDVESTJYLLAND

01/05/2018

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørre Allé 4, 8400 Ebeltoft

SYDVESTJYLLAND – INTRODUKTION TIL TUR

Holdnummer: 1119 (samt 1117 og 1118)
Dato for turen: Onsdag 16/5 – torsdag 17/5    DER ER FORLÆNGET TILMELDINGSTID TIL TUREN TIL 19/4

Dato for forelæsning: Tirsdag: 1/5
Pris: 2150 kr. for turen (overnatning på dobbeltværelse) inkluderet to forelæsninger med rabat (holdnr. 1119)
Pris: 2450 kr. for turen (overnatning på enkeltværelse) inkluderet to forelæsninger med rabat (holdnr. 1117)
Pris: 125 kr. for 1 forelæsning uden deltagelse i turen – oplys dato ifm. betaling (holdnr. 1118)
Kontaktpersoner (ikke for tilmelding): Mona Thomassen, tlf. 6178 2697, og Jette Hvidkjær, tlf. 2047 6346
Underviser: Lektor P.C. Overgård

Lektor P.C. Overgård holder to forelæsninger, der er en væsentlig forudsætning for godt udbytte af turen. I løbet af forelæsningerne vil man stifte bekendtskab med de kunstværker, bygninger, osv., der besøges under busturen.

20/3: INTRODUKTION – 1

Niels Skovgaard: Magnus-stenen

Tårnet på Ejer Baunehøj, bygget i forbindelse med Genforeningen 1920.
Vejen Kunstmuseum med Niels Hansen Jacobsen som den dominante kunstner.
Askov Højskole, oprindeligt danskhedens bastion nord for Kongeåen (1865).
Kirkegården overfor Højskolen, hvor ”de store” som f.eks. Ludvig Schrøder ligger begravet.
Det nærliggende Skibelund Krat med mindesten for nationalitetskampens centrale figurer. Et hovedværk i dansk skulpturkunst: Niels Skovgaards Magnus-stenen.
Folding Kirke ved Kongeåen med altertavle fra 1970’erne af Sven Havsteen-Mikkelsen: ”Kristus stiller stormen”.
Syd for Kongeåen: Verdens første Folkehøjskole, Rødding Højskole (1844).

1/5: INTRODUKTION – 2

Anne Marie Carl-Nielsen: Dronning Dagmar-monumentet

Ribe. Den indre By. Domkirken. Udendørs udsmykning: tympanon (korsnedtagelsen) fra ca. 1200 samt bronzedøre af Anne Marie Carl-Nielsen. Indendørs udsmykning: Cobra maleren Carl Henning Pedersens omdiskuterede apsisudsmykning (1983-1987).
Dronning Dagmar-monumentet på Ribe Slotsbanke (Anne Marie Carl-Nielsen).
Ribe Kunstmuseum med hovedværker i dansk kunst fra Jens Juel (slutningen af 1700-tallet) op gennem tiden. Ribe kunstmuseum er nyrestaureret og en perle at besøge.
Tønder. Under afstemningen i 1920 stemte ¾ af byens befolkning for at forblive tysk, ¼ dansk. Tønder museum med surrealistiske værker af Wilhelm Freddie og V. Bjerke-Petersen. Kristkirken.
Møgeltønder. Schackenborg slot. Gallehus – fundsted for guldhornene cf. Oehlenschlägers digt fra ca. 1800.
Bedsted, nær Løgumkloster. J. Th. Lundbye, hans grav og mindelund. Lundbye døde knap 30 år gammel i 1848 på vej som frivillig til Treårskrigen. Han har produceret en række hovedværker i dansk kunst, medens han var i 20’erne. Åndshistorisk kan han anbringes mellem Grundtvig og Kierkegaard – det nationale og det eksistentielle. I den sammenhæng er hans dagbøger spændende læsning. Til stor inspiration den dag i dag.

Vel mødt til forelæsningerne og bliv inspireret af Lundbye og en del af de andre navne, der netop ikke bare er navne.

SYDVESTJYLLAND – TO-DAGS TUR

Holdnummer: 1119 (samt 1117)
Dato: Onsdag 16/5 – torsdag 17/5
Tilmelding: DER ER FORLÆNGET TILMELDINGSTID TIL TORSDAG 19/4.
Begrænset deltagerantal: Maks. 50 deltagere
Afgang Ebeltoft: v/ Fregatten kl. 7.00
Afgang Rønde: v/rutebilstationen / apoteket kl. 7.20
Hjemkomst torsdag: Mellem kl. 20.00 og kl. 20.30
Pris: 2150 kr. (overnatning på dobbeltværelse) samt to forelæsninger med rabat (holdnr. 1117)
Pris: 2450 kr. (overnatning på enkeltværelse) samt to forelæsninger med rabat (holdnr. 1119)
Busturens pris inkluderer: Onsdag: Formiddagskaffe m. rundstykke, frokost m/1 øl/vin/vand, eftermiddagskaffe, middag på Hotel Dagmar. Torsdag: Morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe. Drikkevarer onsdag aften for egen regning.
Buskørsel, overnatning i Ribe, guider og entréer.
Ret til ændringer forbeholdes
Kunstnerisk turleder: Lektor P.C. Overgård

Ribe

Turens første dag dækker alle de steder og kunstværker, der omtales i den første forelæsning. Desuden besøg på Ribe Kunstmuseum efterfulgt af en pause for kaffe, hvorefter der gennemføres en byvandring. Middag og overnatning på Hotel Dagmar på Torvet i Ribe.

Den næste dag ser vi alle de resterende seværdigheder, der behandles i den anden forelæsning, før vi kører tilbage til Djursland.

01/05/2018

Aktivitetshuset, Festpladsen, Nørre Allé 4, 8400 Ebeltoft

SYDVESTJYLLAND – INTRODUKTION TIL TUR

Holdnummer: 1119 (samt 1117 og 1118)

Dato for forelæsning: Tirsdag: 1/5
Underviser: Lektor P.C. Overgård

20/3: INTRODUKTION – 1

Niels Skovgaard: Magnus-stenen

Tårnet på Ejer Baunehøj, bygget i forbindelse med Genforeningen 1920.
Vejen Kunstmuseum med Niels Hansen Jacobsen som den dominante kunstner.
Askov Højskole, oprindeligt danskhedens bastion nord for Kongeåen (1865).
Syd for Kongeåen: Verdens første Folkehøjskole, Rødding Højskole (1844).

1/5: INTRODUKTION – 2

Anne Marie Carl-Nielsen: Dronning Dagmar-monumentet

Dronning Dagmar-monumentet på Ribe Slotsbanke (Anne Marie Carl-Nielsen).

SYDVESTJYLLAND – TO-DAGS TUR

Holdnummer: 1119 (samt 1117)
Dato: Onsdag 16/5 – torsdag 17/5
Tilmelding: DER ER FORLÆNGET TILMELDINGSTID TIL TORSDAG 19/4.
Begrænset deltagerantal: Maks. 50 deltagere
Afgang Ebeltoft: v/ Fregatten kl. 7.00
Afgang Rønde: v/rutebilstationen / apoteket kl. 7.20
Hjemkomst torsdag: Mellem kl. 20.00 og kl. 20.30
Buskørsel, overnatning i Ribe, guider og entréer.
Ret til ændringer forbeholdes
Kunstnerisk turleder: Lektor P.C. Overgård